ZUSTERS VAN GENADE

De grote bard is naar zijn muze vertrokken, mijn eerste herinnering aan de muziek van Leonard Cohen gaat ver terug in de tijd: in 1974 ( ik was 17 ) werkte ik op een passagiersboot die over de Rijn voer. In de hut naast die van mij lagen mijn vriendin en de barkeeper met Cohen op de draaitafel.
Zij draaiden de hele nacht zijn L.P, de teksten kon ik dus letterlijk dromen!
Op de “ Sisters of mercy “ sliep ik in, later las ik dat hij dat nummer ook ’s nachts heeft geschreven. Zij inspireerden mij tot deze tekst.

 
 
Zusters van genade
 
 
we klonken met ons lichaam
dronken van de boeren
met hun spades in midden-aarde
op het leven tot op het bot vergaan
 
we beenden hoger dan het sluitstuk
kooiden de oude blinde zondaar
zongen voor hem van stom geluk
 
we trokken krijgers in kimono aan
ze wasten zichzelf schoon
in de vaders naam
in onze handen
 
we klonken met ons lichaam
op het leven tot de dood
 
 
Astrid Salman

Categories: Salman Astrid (1956)